12 DecSkriv bara – bara skriv, sa han.

När jag får frågan vad jag vill blir när jag blir stor, vad jag vill göra med mitt liv..? Då svarar jag det enda jag vet. – Jag vill skriva!

Jag har länge haft en dröm om att skriva en bok. Jag har så mycket att säga. Men när jag använder munnen får jag ingenting sagt. Då jag såg en intervju med Herta Müller igår beskrev hon någonting om att det är en helt annan process det som går ifrån huvudet och ut i händerna, än den som går från huvud till mun. Hon sa att motsatsen till att tala, det är att skriva. Jag håller verkligen med henne.

Idag mötte jag en ung man, just fyllda 50, och han var djupt inspirerande. Det glädjer mig alltid lika mycket, när jag möter människor som vågar öppna upp sig för mig – på ett både personligt och världsligt sätt. Positiva människor med access till stor och bred kunskap. Människor med respekt i rösten och vänlighet i ögonen. Upplyftande själar.

Det får mig att känna stor tacksamhet och stolthet. För jag vet att det finns godhet i världen också. Det påminner mig om någonting vackert och jag känner driv för att ge mig ut i världen, möta personer och unna mig lite av livets goda. För jag vet att jag är värd det.

Jag är inte perfekt, det vet jag nog. Men jag vet också att jag Är Bra! Det är någonting som ligger i mig och tyvärr är jag bara himla lättpåverkad när jag inte är helt nöjd med det som svävar runt mig för tillfället. Det är någonting jag jobbar på och någonting som har lärt mig Otroligt mycket om livet och om olika situationer. Det har gjort mig till den jag är, därför älskar jag det. Nu är det dags att på riktigt fatta tyglarna och styra mig själv in på den stig som jag vet leder till det rätt utkomna. Med rätt, menar jag ingenting annat än så som jag själv anser mig själv vilja vara. Att go-with-the-flow, låta ödet bestämma, se hur livet faller sig – var en spännande och underbar tid i mitt liv. Men vi måste utvecklas, inte stanna kvar i den senaste glans-åldern vi hade, som Schyffert sa. Utan se efter nya sätt – nya vägar att välja.

Kontroll och självdisciplin.

Att förverkliga sina drömmar. Att göra det man vill. Att vilja göra det man gör. Att välja att vilja vara den man är. Det är skönhet, för mig.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu