26 OctJätte-(hj)ärna!

Total tömning. Reset och Logga in. – Jag kan välja att vara vem jag är.

Det är som med mönster som med allt annat vi fattar, men inte riktigt förstår oss på. Vi väljer vilka av våra egna mönster vi vill se. Men har vi däremot inte möjligheten för att kunna kalla det Välja längre, när vi blivit uppmärksammade om våra personliga. Försöker man att ignorera sina mönster, blir de bara tydligare och tydligare så att tids nog börjar du suksesivt bryta dem. Ju förr desto bättre.

På ena sidan har du höger, på andra finns vänster. Likadant med ditt humör. Kan du bli upprörd snabbt? – Underbart, då förstår du att du också kan bli glad lika enkelt.

Känslor styrs av dig, din hjärna. Den koordinerar och kontrollerar också ditt hjärta, blodtryck, vätskebalans, kroppstemperaturer, intellekt, minne och inlärning. Är du inte glad eller Är du det? Har du kalla fötter, se till att värm dem då. Här uppifrån. Din kropp fungerar så fantastiskt att du inte behöver fokusera på särskilt mycket mer än på det mentala. Ditt hår växer utan att du behöver tänka på det. Hjärnan signalerar det fortfarande. Med tanke på all den otroliga verksamhet som pågår inuti dig hela tiden, utan egen uppfattning, så borde du verkligen hålla i kopplet till ditt medvetande. Tänk så mycket mer kroppen kan fokusera på andra uppgifter då. Kan du känna dina naglar växa?

”På senare tid har man börjat inse att lillhjärnan även kan medverka i olika högre funktioner.” Wikipedia

Visst är det fantastiskt att det finns så universiellt många olika sätt att se på saker och ting. Det kan bara vara fördel. Gilla det skarpt! Är du en sån person som vet en sak, men hör dig själv tänka ut någonting helt annat, känn inte skuld och hopplöshet.

”Visar man olika bilder att para ihop, kan vänster hjärnhalva para ihop en prinsesstårta med en sked – medan höger hjärnhalva av formskäl hellre parar ihop tårtan med ett plommonstop![2]Wikipedia.

Det har att göra med att vänster hemisfär kontrollerar medvetande, logik, jagets historiska aspekter samt framtidsplaner. Medan höger står för det omedvetna som intuition, tolkning av ansiktsutryck, helhetsuppfattning och formkänsla.

När är man medveten om allt man kan? – Aldrig, för du kommer Alltid kunna lära dig mer.

Jag kan massor. Men jag Vet ingenting. Och jag förstår att mina massor är en fis i rymden.

Det är lätt att höra, inte lika lätt att vara en god lyssnare. Särskilt om du inte märker någon annan än dig själv i situationen. Du spenderar ganska mycket tid med dig själv och borde orka lägga dessa stunder i ditt liv på att faktiskt visa intresse i den personen som du talar med. Du är den personen som vet mest om dig själv, så sålänge du inte blir tillfrågad, ta reda på vad den du talar med har att säga. När ni sedan skiljts åt finns dina tankar kvar. Du kommer att tänka tills du dör. Så stressa inte med att göra det under tiden du håller på med någonting annat. Vad eller Vem det än är, som kräver din uppmärksamhet.

Nu får någonting mig att förstå det jag inte fattar, om ni vet. Stäng och Logga ut.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu