19 JanVerdi – The Force of Destiny

Jag vill, jag kan.

Jag skriver alltid att det alltid handlar om någonting. Jag antar att det är för att i stunden så känns det så. Som om just allting alltid är på ett visst sätt. Men jag vet att så inte fallet är, men som  med allting annat är det så lätt att kasta ur sig saker.

Tänk om jag hade haft all den kunskap jag har idag, för flera år sedan. Ja, då hade jag antagligen inte varit den jag är idag, nu heller. Och tänk om man kunde ändra det förflutna. Ja, då hade vare sig nuet eller framtiden heller varit sig lik. Det är inget att sörja. Det är kunskap. Kunskap är alltid bra. Det är framförallt när någonting är trögt, svårt och långdraget som mödan blir sig mest värd jobbet också. För ingenting är gratis.

Visst blir man förbannad ibland, man behöver det. Man behöver vara ledsen. Det är skönt att gråta, men det är inte gråtandet i sig som är skönt, det handlar om mekanismen i kroppen som utsöndrar olika frustrationsdämpande ämnen. Så egentligen är det, det som är skönt, när frustrationen minskar. Om du vet detta, och är medveten om att du faktiskt själv bestämmer hur du mår, för det gör du, förstår du också att andas-tömma-släppa är vägen dit. Med detta är det inte sagt att du aldrig ska gråta. Tårar renar själen, så är det. Men det är onödigt att skrubba ett nyskurat golv.

Om du gör sådant som du mår bra av, tar till vara på dagen så som du vill ha den, om du leker med livet och tar till vara på den tid du har fått här – så är vägarna oändliga. Det finns inga gränser.

Och om du någon gång inte orkar mer av någon anledning. Så kom först ihåg att ”orka” det är ett påhittat jäkla pissord. Man orkar om man vill. Så det handlar egentligen om att vilja. Bara denna kunskap kan göra att man faktiskt kommer på att man orkar. Men om man fortfarande inte vill, nånting. För dem som känner att livet är skit och de inte har någonting att leva för… Gå ut och lägg dig för att studera gräset. Se det växa, se likheter och skillnader. Se hur maskar tar sig igenom det och hur myror bär på det. Följ efter myran…. Eller se på himlen. Lär dig allt om den. För att SE, det ”orkar” man väll ändå alltid. All kunskap Är Bra Kunskap! Vill man inte det heller kan man ju alltid lära sig knutar och knyta en snara att hänga sig i. Det finns så mycket mönster i naturen, som vi aldrig tänker på – och ifall du skulle kunna tänka dig att dö… se dig omkring först! Om man ändå har tänkt att ta sitt liv, bygg en luftballong och sväva ut i rymden och få en sista skymt ovan ifrån.

Jag vill Alltid lära mig mer saker! Alltid!

Detta kan ibland göra att jag känner att jag inte hinner med någonting, att jag har för lite tid.

 

Men det finns Ingen, som har så ont om tid – som den som inte gör någonting alls! LEV! Du vet aldrig om du vaknar imorgon. Så se till att när du väl går och lägger dig, känn dig tillfreds. För du är människa och det gör dig fan fantastisk. Så länge du VILL!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu